donderdag 18 juli 2019

Day 7: Siofok - BUDAPEST

Laatste etappe van de Budapest Rally en die eindigt, uiteraard, in Budapest!
Vorige nacht werden we opgescjrikt door hevig onweer, dus werd de tent weer nat en vuil opgeborgen, een waterzonnetje begon de dag op te warmen naar het langverwachte hoogtepunt: Budapest binnenrijden!
De rit begon op de kleine baantjes van Hongarije richting Bory Castle. Mooi kasteel, wel met het nodige aantal griezelige beelden.


 Van Bory Castle gingen we dan richting Budapest. Daar waren we sneller dan gedacht! De auto parkeerden we in een parkeergarage waar je de auto in een lift zet, uitstapt en de technologie de auto slim parkeert. Nog nooit gezien! Er is een filmpje van, dat delen we later wanneer de internetconnectie beter is. Eén van de challenges bracht ons bij de For Sale Pub waar alles, behalve de bar zelf,  te koop is. De eigenaar laat er toe dat iedereen er boodschappen op de muur pint, dus moesten we dat doen. Omdat we daar dan graag iets wilden drinken, wachtten we eerst nog even, maar toen er na een kwartier nog niemand ons  had gevraagd of we wat wilden drinken en de obers er maar wat schaapachtig bij stonden te kijken, zelfs als we aan de toog naar de vrouw erachter zwaaiden, hebben we besloten om gewoon terug door te gaan.
Daarna reden we verder naar Margaret Island waar we moesten 'plonsen' in de Musical Fountain. Die bleek niet heel erg groot, dus dan maar zo! 


Onze Budapest Rally eindigde op Heroes' Square in het centrum van de stad, waar we in collone naar de camping trokken. Filmpjes daarvan vinden jullie op de Sherif-instagram (@thesheriffofnaxcar). 
We kamperen nu in het noorden van de stad. De Budapest Rally is voorbijgevlogen! Wat een fantastische dingen en wegen hebben we ontdekt en gezien. Wat een ervaring! 
Morgen begint onze Kapellen Rally. We stoppen eerst aan de Hungaroring en hopen dan net over de grens in Oostenrijk een kampeerplek te vinden. 

1 opmerking: