maandag 15 juli 2019

Day 4: Lago di Piano - Venezia

Hello again!

Wederom weinig foto's, want weerbarstig internet!
Vandaag op de planning: Stelvio! De wekker ging om 5u45. Na een korte, uitgeregende en uitgeonweerde nacht hebben we even getwijfeld of het mogelijk was om de Stelvio te doen. Het weerbericht daar gaf 4 graden en regenachtog aan. We vertrokken rond iets voor 7u. Tegen 9u30 waren we aan  de Stelvio! Wat een respect heb ik gekregen voor de talrijke fietsers die daar naar boven rijden. Echt, zo stijl! Ongelooflijk knappe prestatie van die mensen. We zijn zonder problemen boven geraakt. Op de top helaas veel mist, tijdens het dalen was dat best wat eng, maar we waren er snel weer uit!
Top van de Stelvio! 

Van de Stelvio gingen we dan langs Bolzano en Trento naar Verona. Wij aijn niet in Trento gestopt, maar hebben heerlijk gegeten in het superschattige Rovereto. Helaas was het siësta en dus waren de winkels dicht, maar toch: schattig én €0,80/uur parking betalen! Lekker goedkoop! 
We lieten de stad van Romeo en Giullietta achter ons en gingen naar Venezia. 
Daar konden we goedkoop de Ferry nemen naar de binnenstad en daar wachtte ons een heerlijke pasta van Dal Moro. Dat heeft gesmaakt. Een gelato maakte de avond compleet! Stracciatella, uiteraard! En ja, ik heb het weer over eten... Uiteraard! 😁😋🤤
Venezia

Dadelijk nog een feestje op de camping! Morgen richting Slovenië! 

1 opmerking:

  1. Oh, wat mis ik Italië toch soms! Jammer van de mist op de top! Goed bezig!!

    BeantwoordenVerwijderen