zondag 14 juli 2019

Day 2: Feldberg - Sion

Na een korte, maar goede nacht, vertrekt onze tocht in Feldberg vandaag. Vanuit Feldberg gaan we richting Schluchsee, da’s niet zo erg ver en heel erg mooi. We waren tien minuten vertrokken en dan kwam de politie voor ons uitrijden 'Bitte folgen'. Jaja, verkeerscontrole. Die agenten: "Verkeerscontrole van de Sheriff"... Alles in orde, gelukkig en dan konden we onze tocht verderzetten.
Etappe 2

Start Etappe 2


Schluchsee



Via prachtige wegen rijden we naar Zwitserland. Langs Koblenz rijden we de grens over en gaan zo naar Brugg. We trekken naar de Möhlialp, maar we stoppen eerst voorr lunch in Schüpfheim. Zalig lekker gegeten! 
We komen langs een Rodelbahn, daar zeggen wij geen nee tegen, natuurlijk! Laat ons eens testen! 
Schüpfheim


De Rodelbahn
De pas  naar Möhlialp is prachtig, echt waar. Er zijn ontzettend veel beroemde, superpassen, maar deze is ook echt heel erg de moeite. De hoogte is niet zo bijster veel, 1611m, maar de weggetjes zijn supersmal en de uitzichten echt adembenemend. Er stonden prachtige Zwitserse koeien die ontzettend geïnteresseerd waren in dat zootje ongeregeld dat daar ineens stopte. 






Onze tocht ging verder richting Spiez, bij Interlaken, waar in het roadbook stond dat we de Spiezwielertunnel in moesten. Die konden we niet zo makkelijk vinden, maar met wat hulp van mederijders en een supervriendelijke Zwitserse dame kwamen we erachter dat we naar Kandersteg moesten en daar... de trein op! Wel ja, dat was een ervaring! Superleuk, wel! En voor het eerst. We stonden in de rij voor de trein toen we plots een bericht van de organisatie kregen dat de trein eerder onverwacht was, want dat ze daar in hun planning geen rekening mee hadden gehouden, er werd waarschijnlijk gedacht dat het een volwaardige autotunnel was, maar niet erg, het was niet goedkoop, maar het was ontzettend leuk! Zeker omdat we met een vrij groot aantal Rally-deelnemers waren en er dus best wel wat lol werd getrapt. 







Eens uit de treintunnel was er een stralend zonnetje. We moesten nog een kilometer of 50 richting Sion, waar we nu op een TCS-camping overnachten. Net een heerlijke douche genomen en nu lekker bloggen en dan hopelijk heerlijk slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten