dinsdag 16 juli 2019

Day 5: Venezia - Plitvice

Helaba!
Gisterenavond was er een leuke party op de camping in Venetië. Goede muziek, maar wat weinig slaap. Toen we wilden gaan slapen in onze tent bleken onze amtrassen nagenoeg leeg te zijn. Aaron ging slapen, maar ikke kon dat niet, zenne!! Dus was de multimedia crew die nog aan het werk was, zo vriendelijk om me aan een pomp te helpen (de onze lag nog in de tent en de auto stond op een afgesloten parking...). De opgeblazen matras was top en zo kon ik toch nog goed gaan slapen.
Vanochtend vertrokken we dan richting Slovenië. We moesten de grens oversteken in bikini, zoals jullie vast al op onze facebookpagina zagen. We hadden maar net terug onze goede kleren aan toen de politie voorbijkwam. Gelukkig!
Slovenië is toch echt zo'n prachtig, machtig land! We bleven maar even en reden van het luxueuze Nova Gorica naar de grens met Kroatië in Pula. De grensovergang wordt hier sterk gecontroleerd, maar meer dan eens stevig zuchten bij het controleren van onze paspoorten deden de douaniers niet.
Naar Rijeka dan! Wat een adembenemende route! Zo'n knappe uitzichten! Echt de moeite! Je kan de hele route naar Split via de zee doen, mocht je dat ooit willen doen: DOEN! Niet voor diegenen met zwak maagje, want enorm veel kronkelingen in de bij wijlen stijle wegen. Voor onze route gingen we het binnenland in in Senj. De wegen werden er voor mijn part enkel nog mooier op! Voor wie nog twijfelt: Kroatië is een echt pareltje! Het is voor ons de eerste keer in Kroatië en dus een meer dan geslaagde eerste kennismaking!
We reden onze campingplek in Rudopolje even voorbij om nog naar plitvice te kunnen gaan wandelen. Helaas was het park al gesloten tegen dat we daar waren. We reden dan maar ineens naar de campingplek terug. Onderweg kwamen we een vos tegen! Geweldig!!! We instaleerden onze tent en auto op de camping met supermooi uitzicht, aten een hapje en zijn dan hier gaan wandelen. Een heel groot hert en een vriendelijke Kroatische boer met z'n vier schattige woefers kwamen we tegen. Voor de rest heerlijke rust en de benen eens goed stevig strekken. Voor mij is dat wat zo vijf dagen zonder wandelen! Normaal gezien elke dag met onze woefer! Ik miste het wandelen al! En Boden ook natuurlijk! Haha!!
Morgen op het menu: een bezoekje aan Plitvice en dan door naar het Balatonmeer! 

1 opmerking:

  1. Kroatië is inderdaad mooi! Wij gaan eind augustus ook opnieuw naar daar ^^

    BeantwoordenVerwijderen